Emmi viihtyy ikäihmisten hoitajana

Hoitotyö on vastuullista, mutta palkitsevaa. Se on yksi syy siihen miksi Emmi Kiikola, 26, viihtyy työssään Hoiva Mimin lähihoitajana. Raumalta kotoisin oleva Emmi on valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2017. Alunperin hän oli kiinnostunut päiväkotityöstä, mutta hyvin äkkiä hän päätti suuntautua ikäihmisten hoivaan. Töitä on riittänyt, ja Emmi on ollut tyytyväinen valintaansa.

Asiakaskohtaamiset motivoivat eniten

Lähihoitajan koulutuksen aikana Emmi varautui siihen, että paljon puhuttu hoitajapula tekisi myös hänen työstään kiireisempää. Lehtijutuissa nostettiin alan ongelmia. Työelämässä Emmille on kuitenkin tullut positiivinen fiilis: asiakkaat kohdataan ja hoidetaan laadukkaasti, ja työstä tulee hyvä mieli.

"On esimiehen tehtävä varmistaa, ettei meillä ole liikaa asiakkaita ja että palvelun laatu säilyy. Meillä katsotaan tarkkaan, että kaikille Hoiva Mimille tuleville asiakkaille pystytään tarjoamaan hyvä ja turvallinen hoito", toteaa Emmi. Asiakkaat ovat positiivisia ja heidän luonaan on mukava käydä - hoitaja on odotettu ja pidetty. Se on se syy, mikä saa Emminkin jatkamaan nimenomaan ikäihmisten kanssa työskentelyä.

Sujuvaa arkea niin asiakkaille kuin hoitajillekin

Useimmiten Emmi työskentelee itsenäisesti ja vierailee yksin asiakkaiden kotona. Mukana on aina työpuhelin, jolla saa tarvittaessa yhteyden tiimiin tai esimieheen. Tarvittaessa asiakaskäynnit tehdään yhdessä työparin kanssa. Esimerkiksi liikuntaesteisten asiakkaiden nostoihin tarvitaan kaksi hoitajaa, jolloin pystytään työskentelemään ergonomisesti vähemmällä rasituksella sekä varmistamaan myös asiakkaan turvallisuus.

"Meillä on hyvä tiimi ja haastavatkin tilanteet hoituu yhdessä. Jokainen työntekijä perehdytetään niin, että pääsee jokaisen asiakkaan näkemään parin kanssa ennen kuin menee yksin. Olen ollut alusta lähtien kuin kotonani työporukassa, kaikki on tosi sosiaalisia ja työkavereilta saa aina hyvät avut", kertoo Emmi ja painottaa kannustavan työyhteisön merkitystä myös omalle jaksamiselle. Esimieheltä saa kiitosta työstään, ja työnantaja arvostaa tekijöitä sekä huolehtii tiimin hyvinvoinnista.

Tule mukaan Emmin työkaveriksi!

Haluaisitko sinäkin mukaan tiimiin, jossa tehdään merkityksellistä työtä laadukkaasti ja ylpeästi? Oletko sosiaalinen, empaattinen ja yhteistyökykyinen hoitoalan ammattilainen tai jo opinnoissa edennyt hoitajaopiskelija? Me haluamme kuulla sinusta!